Thy Whisky

På økologiske Gyrup nær Nationalpark Thy får de sortbrogede stude økologisk Thy øl på deres valsede havregryn til gavn for fedtmarmorering og smag, mens køernes mælk er kåret til Danmarks bedste. Og besætningen af de nøjsomme Galloway´s, fungerer som naturplejer i Nationalpark Thy – og giver både langtidsmodnede røgede køller og ikke mindst økobonden, Nicolaj sin daglige »antistresspille« derude på Agger Tange…

Men der dyrkes også gamle, glemte lavt ydende kornsorter – spelt, ølandshvede og rug til brødmel samt havre til økologiske havregryn og forskellige sorter af maltbyg, bl.a. til den danske ølproduktion. Og i forlængelse af Nicolajs naturlige nysgerrighed og forkærlighed for en stille whiskystund sneg der sig efterhånden også et par hjørner ind i markplanen med plads til både spirende eksperimenter og idéer om – sammen med »naboen« i Han Herred, Nordisk Brænderi – en dag selv at kunne frembringe god dansk whisky.

Og det er allerede lykkedes. Den verdensførende whiskyekspert Jim Murray har for nylig i sin »whisky bibel« placeret whiskyen fra Gyrup, Fad No°3 Kræn Kræmmer blandt verdens allerbedste single malt whiskyer.

Så nu er 8. generation rykket ind på slægtsgården for at hjælpe succesen endnu mere på vej. Et helt igennem vellykket integrationsprojekt af to østdanske ungersvende og migranter af anden etnisk herkomst end den lokale, der via »familiesammenføring« har ført dem til Thy – og tilført Gyrup en helt ny dialekt…

  • idé & koncept
  • logo udvikling og branding
  • tekst & storytelling
  • grafisk ID & produktion
  • emballagedesign
  • opbygning af website